ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 16-Oct-2008 07:14 Email | Share | Bookmark
Part 2..raya

masing2 kat tgh jambatan..tgk kereta..
kereta pak teh dr depan
 
 
 
 
menu malam..
ayam mentega...sedap
telur penyu
kuih apom
satar...original
my favourite...rojak kateh
berhari hari x update fp..2hari lepas dah update tp x leh lepas ke fp..entah lah x tau kenape...x pelah kita sambung..citer raya..petang jumaat( hari kedua di terngganu) lepas jumaat around 3 ptg kami keluar semula selepas berehat di hotel utk solat dll..kami cadang petang tu utk ke rumah pak su di gong badak, dan terus meronda bandar terengganu naik bot utk mengelilingi masjid kristal..naik satu bot kos yea hanya 38rm ..oklah bagi kami yg berjumlah 12 org.termasuk 3 budak bwh umur..hehe

Tp malang mmg x berbau..baru aje 15 minit berkonvoi..tiba2 berlaku incident yg x diingini..punca yer my sister kat depan brek mengejut, my hubby ape lagi brek mengejut..kereta belakang kami pun mengejut brek..( nasib baik x kena kereta kami..alhamdulillah)..TAPI..pastu bunyi..tup..tup..husband kata habis kereta mike( adik ipar) dia x sempat brek..so hentam kereta belakang kami..pastu kereta belakang dia hentam dia..kira dia( adik ipar) yg kena depan belakang..luckly x kena 3 3 kereta yg konvoi tu ..dari perak(lenggong) ke terengganu x kena ape2 alih2 atas jambatan Sultan Mahmud kena..

Actually, my sister( depan) brek sbb kat dpn tu pun ada 2 biji berlanggar ( baru terjadi)..cousin kata jambatan tu mmg sellau ada incident cam tu terutama time raya...kejadian tu merosakkan semua rancangan kami hari tu..dah takdir..kami bersyukur sekurang2 yer x da kecederaan cuma kereta jer tercedera .

.oklah jom tgk gmbar










Lepas settle urusan report kt b.polis..masing2 dah x da mood nak jalan..rasa lapar jea yg ada.. balik hotel..fikir nak makan kat mana..x byk sgt kedai yg dah buka..akhir yer pie makan kat kedai sebelah hotel..restoran masakan cina dan thai..baru di buka seminggu so inilah hidangan makan malam kami..tauhu sizzling, kerabu mangga,sayur campur, ayam mentega,kailan ikan masin, udang butter dan siakap asam pedas( ikan x sampai lagi masa tu..) satu jug bandung dan oren..nie semua makan utk 12 org....keseluruhan yer semua sedap2..harga pun berpatutan..semua rm 170.


nielah ayam mentega..gambar x ambik satu2..x sempat nak snap satu satu


nie telur penyu..yg dibeli masa hari terakhir sebelum balik ke nilai, beli di pasar payang...dah mahal dulu main sen2 aje sebiji sekarang 2.50 sebiji..yg nie dah siap rebus..boleh makan terus..tp lina x makan pun..sebb x terasa nak makan


antara kuih tradisional yg ada..kuih apom inti kaya..sedap juga..kalo makan time panas mesti lagi sedap..


nie satar original yg lina rasa..semua rasa..beli masa on the way nak balik..kat marang..sepanjang jalan org jual satar..sebatang tu ada 5 biji..rm1..masa kat kuantan beli kat bazar ramadhan sebatang 5 rm2..tapi rasa kelapa aje yg lebih..


nielah rojak kateh..kalo pie terengganu benda yg perlu di cari..lina suka sgt..sekarang 3 bungkus 5rm..x tau nak citer camana ..nak tau detail boleh tgk kat fp k.madiha.( link kat sebelah tu)

hari sabtu 4.10.08 lepas shopping kat pasar payang dan pie makan nasi minyak kat rmh mak long around 1pm kami bertolak balik ke nilai..jauh yer perjalanan...singgah sebentar di rumah mertua di kuantan..utk check kereta adik ipar..lepas maghrib bertolak semula...malam tu hujan lebat sgt dan kereta pun byk..berhenti di hentian genting sempah utk supper.. apa lagi mc donald lah..jam 1am selamat sampai di nilai..Alhamdulillah..ingatkan sampai2 tidur ruper yer masing2 sempat lagi keluar brg2 yg di shopping kat pasar payang tu...

Lina stay 2 malam lg kat nilai..pas tu kami pie....Tunggu Next entry




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net