ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 30-Jul-2008 08:42 Email | Share | Bookmark
MINGGU YG BERMAKNA

opera cake
opera cake lagi
kek lapis pertama
budak comel tolong basuh telur
coklat moist cake
coklat moist cake
salam semua..harap semua sihat hendak yea..Insyaallah.lama dah x update fp nie..dah mcm2 ada..lina just sempat jaln2 kat fp kwn ada yg sempat tinggalkan jejak dan ada juga yg tidak..maaf yea..last week mmg sibuk menyiapkan kek2 lapis yg ditempah dan juga sample2 kek lapis yg diminta oleh kawan2 di luar penang. Tambahan pula anak yg kecik demam..so paham2 ajelah bila dah demam..aktif ttp aktif tp time x kena tu merengek jugak..lepas dia baik,lina pulak yg kena..siap dgn selsema..dlm x sihat tu siapkan juga tempahan org..Alhamdulillah en abang kita dah mahir juga bab2 melapis nie..so bila perlu boleh lah dia tolong.

byk kerja nak buat kek lapis nie..nak kena basuh telur dulu..nak ayak tepung dulu dll..nak buka asam haw flakes, kena mesin biskut2 dulu..byklah..so saper2 yg ckp kek lapis nie mahal harap fahamlah.lagipun lina nie particular dgn kebersihan nie..terutama bab telur.nak kena basuh..nak asingkan kuning lagi..pulak tu kena pecahkan satu2..isi dlm mangkuk kecil sebiji2 ..( dr pengalaman main pecah dlm mangkuk besar ..sekali tu dah siap pecah 10 biji yg ke 11 tu telur busuk lak..habis satu adunan buang cam tu aje.. )

oklah..kita tgk gambar dulu yea..
[i]


nie kek opera yg di tempah oleh K.BAI ( Link dia di sebelah)..puas jugak nak buat kek nie..mmg remeh sikit nak buat..mcm2 masa nak buat tu..coklat mengeras cepat..so permukaan x rata sgt..tersenget letak kat board dia..Alhamdulillah k.Bai suka.Tq yea kak..best dpt jumpa akak..selepas 10 tahun x jumpa..akhir jumpa dlm fotopages ini


nie pula kek yg ditempah oleh kawan hsband dr usm..baru pagi td siap deco..dia nak design yg simple aje so ini yg dpt lina siapkan..harap Irniz suka..may be dia x rasa lagi kot sebb dia org ada seminar pembentangan paper ptg nie..


kek nie lna start buat pukul 10 mlm tadi..sampai aje dr nilai jam 5 ptg,kami ke carrefour malam ada tetamu pula..so kol 10 baru start buat kek coklat dan juga kek lapis haw flakes yg customer nak hari ini..alhamdulillah kol 1pagi td siap semua yea..masuk tido..pagi nie lepas anak pie sek..baru start deco.


gambar kek sisik ikan..1st time buat guna oven dan mixer baru..hehe tersilap teknik so kurang jadi sgt tp sedap rasa yea..dear hubby bg kat kwn2 dia rasa semua ckp sedap w'pun x jadi.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net