ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 15-Jul-2008 08:24 Email | Share | Bookmark
Entry-entry yg lepas

sebelum di bakar
lepas bakar
dalam pinggan
cupcake coklat
lagi..
mickey
basketwave
basketwave 1
cheesecoklat
devil's cheesecake
[b][i]Salam buat semua..bersawang sudah rumah lina..hehhe..patutlah x pernah dpt award ..asyik tinggalkan rumah aje..ehh lupalah..td kak hajar ada suruh pie ambik hadiah kat rumah dia..dah pie tgk tp x ambik bwk balik lagi..thanks so much atas award tu.. nanti lina pie ambik yea..

Rasa yea x layak lagi utk award tu..masih byk kena diperbaiki..anyway thank yea..Actually, bulan Julai nie lina byk aktivity di luar..ikut jadual sampai cuti sekolah..bulan nie aje 3x turun kl.nie pun baru aje balik dr sana.dari hari jumaat lina pie kl..balik penang tengahari semalam..penat mmg penat tp dah biasa dah..x pelah susah2 dulu senang2 kemudian.kesempatan pie kl kami balik ke nilai rumah family..kerap jugaklah balik sana..

sebelum balik tu,,lina sempat siapkan tempahan2 nie..oklah jom jamu mata..dari insan yg masih amatur nie..still belajar ddan terus belajar..


nie adalah resepi 1st lina try..pagi tu jumpa kat internet,tgh hari terus try masak..sedap juga. dan paling penting protein tinggi dan kurang karbohidrat. Resepi tu lina ada ubah sikit ikut kesesuaian brg di rumah.. selalu memandai2 ubah resepi org..
nie resepi yea;; BRUSCHETTA CHICKEN BAKE

Quote:
1. Ingredients1 (14.5 ounce) can diced tomatoes, undrained
1 (6 ounce) package STOVE TOP Stuffing Mix for Chicken (Lina tukar dgn sos prego tomato pedas dlm tin-kira2 1/2 tin yg diguna)
1/2 cup water
2 cloves garlic, minced
1 1/2 pounds boneless skinless chicken breasts, cut into bite-size pieces
1 teaspoon dried basil leaves ( x da ganti kan dgn rosemarry leaf )
1 cup KRAFT Shredded Low-Moisture Part-Skim Mozzarella Cheese (x da mozarell gantikan dgn cheddar light cheese kraft-guna dlm 3kpg bawah dan atas 3 keping)
Nutrition InfoPer Serving

Calories: 140 kcal
Carbohydrates: 2 g
Dietary Fiber: 0 g
Fat: 2 g
Protein: 24 g
Sugars: 1 g
About: Nutrition Info

Powered by: ESHA Nutrient Database

2. Cooking Directions
Preheat oven to 400 degrees F. Place tomatoes in medium bowl. Add stuffing mix, water and garlic; stir just until stuffing mix is moistened. Set aside.
Place chicken in 13x9-inch baking dish; sprinkle with the basil and cheese. Top with stuffing mixture.
Bake 30 min. or until chicken is cooked through.
Yield: 6 servings



nie gambar selepas di bakar..cheese kat atas tu lina letak light cheese dr kraft.


nielah menu makan tengahari kami..anak2 makan nasi..dah 2 minggu x ambik nasi dan makanan yg berkarbohidrat tinggi..kami byk ambik makanan yg mengandungi protein..Alhamdulillah..2 minggu dah turun 3kg..cik abang 4kg lebih..ini adalah antara langkah2 yg perlu kami buat sebelum di tauliah sbg consultant ..sape2 yg berminat tunggu dulu yea ada lagi 2 minggu utk selesai..ape yg boleh kami ckp..program nie selamat,.dan x memberi sebarang kesan..rasa lebih ringan..skrg nie makanan kena jaga sbb byk penyakit datang kerana x jaga makan.


nie pula gambar cupcake coklat yg lina buat utk staff di office hubby..


nielah mickey mouse yg lina ckp kena buat tu..mmg kelam kabut..jam 2.30 pagi baru siap semua2 deco tu..lina paling ambik masa bab nak meratakan buttercream..ada jea yg x kena..kek nie tempahan dari k.dayang..pemunya dayang kek lapis sarwak..kata yea utk anak2 yea yg suka dgn mickey


nie pulak basket wave utk hantaran.x sempat nak ambik gambar dalm kotak..semua yea kelam kabut pagi tu..hehe


basket wave dr pandangan atas..bunga kat tengah2 tu jatuh tertiarap,pastu terlindung pulak dgn kawan2 yea yg lain..nielah kalo buat last minute..bukan cam tu..patut yea lina x ikut hubby pie kl..so boelhlah siapkan semua kek dgn aman..tp entah camna bgn jea dr tido pagi khamis tu ckp gan hubby nka ikutlah..so lina arrange semua yea..patut yea mickey mouse tu sampai kat tuan yea 26hb nie..so minta cepat kan tarikh(pie beljar kek gan dayang)..alih2 k.dyang kata mickey tu bawak sekali..so khamis tu lina bakar 4 biji kek dan siapkan deco sekali..hehhe penat yea..2.30 tido kol 6.00am dah bgn kemas rumah pulak..kol 11 bertolak pie kl.


nie juga pesanan dr kl. just simple deco.


nie pulak hadiah dari lina utk k.dayang sebb sudi ajarkan lina buat kek lapis. x sempat nak cari hadiah lainvso buat nie jealah.[b][i]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net