ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 24-Jun-2008 03:55 Email | Share | Bookmark
Kek roll lapis dan fondant

 
 
 
 
 
 
nie gambar kek fondant utk hantaran perkahwinan yg lina buat jumaat lepas..simple jea..puas juga nak dpt kan warna yg dikehendaki..alhamdulillah dpt juga..moga ida senang dgn warna nie.


nie kek fondant pink


nie pulak roll lapis tulip dan juga roll double diamonc..at last i can do it..Alhamdulillah mmg mencabar nak buat yea ..nielah first time lina buat yg roll selepas meghadiri kelas yea pada bulan 5 lepas di klang,see 1 bulan lebih baru dpt buat..alhamdulillah berkat tunjuk ajar sifu ku k.nomie..lina dpt membuat yea dgn baik..paling bimbang masa nak buat kulit yea..bimbang melekat..alhamdulillah semua tu x terjadi..bersemangat lepas tu..nie pun lina buat sebagai sample dan juga ada kawan2 yg minta utk sample raya nanti..

memang renyah sikit buat roll lapis nie..byk step kena ikut..so harga belum tetap lagi..utk raya nie roll lapis hanya 3 jenis aje lina tawarkan yg lain hanya kek lapis biasa mcm dlm entry sebelum2 nie..dana da pertambahan 2 ke 3 resepi baru ..tunggu next entry yea..


nie berat yea dlm 450 to 500gm


nie pulak berat yea dlm 300 to 350gm

Coretan Ku
Quote:
K.Madiha: tq..lina x kreatiflah kak..itu pun main selak2 majalah juga bila dah x da idea langsung. Tentang harga kek fondant lina range dr 80 to 150rm itupun depend pada kek yg di minta. Kalo yg kat atas tu rm90.

K.Hajar : tq kak hajar, lina pun baru 1st time buat lepas kelas tu..byk lagi yg kena baikiā€¦puas hati mmg puas hati sebb dpt buat w/pun 1st time buat tp biasalah kan mesti ada kekurangan. Boleh..setakat nak ajar yg basic2 .

Ziela: Aha ziela akak duk kat B.Perda..

Shariza ; Thanks..sudi dtg my fp..salam kenal yea..dtglah lagi..nak komen pun boleh..lina terima gan terbuka.

K.Rikha : Hai k.rikha..x yahlah nak jealous..lina pun baru belajar..akak x dan buat sebb pie belajar deco kan..tu lagi lina jealous..Insayaallah lepas raya lina pie menuntut lak kat sana yea..

Yati: Terima kasih atas komen tu..sebenar yea tu hasil pertama lina buat roll lapis..dan utk pengetahuan yati..roll tu lina tunjuk dulu pada sifu yg lina belajar jauh2 tu sebelum di publish ke my fp..lina pun perasan masa buat roll tu kulit dia nipis..and I know where my mistakes..dan rupa kek tu x kemas sebb 1st time buat still ada rasa was2 ..iye ke susun yea cam tu cam nie..anyway terima kasih atas komen membina yati tu.

K.Madiha : lina selalu juga masak ayam x goreng dulu..trylah senang dan cepat..sedap pulak tu.

K.Zaiton : salam kak..tq ..dtg2lah selalu ke fp lina..lina pun baru aje belajar semua tu..nie dlm peringkat belajarlah nie..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net