ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 18-Jun-2008 07:17 Email | Share | Bookmark
DAH BERSAWANG RUMAH KU...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
[i]Salam semua..harap kawan2 semua sihat hendak ye..terasa lama sungguh x ber'update' fp nie..Lepas balik dr cuti..mmg teringin nak update fp tp lepas kemas2 ape yg patut ada family yg datang, stay 2 malam..so x berkesempatan lah utk mengadap pc lama2, pastu mak mertua pula datang..balik jea mak mertua ada kawan2 lak datang..so bila malam dah penat nak mengadap fp..

Lina bila ada family yg berkunjung..lina jadi fikir mcm2 bukan ape fikir nak masak ape..pastu kena makan on time..kira ikut time mereka lah,..kalo sesama kami..breakfast mmg jam 7.30a.m pastu makan cornflakes or roti bakar aje..tp bila family dtg kena sediakan nasi goreng ke, mee goreng ke..kira cam beratlah..lina pernah try buat roti makan dgn telur hancur siap gan salad...mereka x makan sgt pun belum kira makan lunch dan malam pula..bukan mengeluh tp lina jenis x suka ambik mudah benda tu semua..iyelah nanti kalo main cincai aje kena jugak kan so kira yea jadi cheff lah time tu ..

Lepas dah x da sape2 lagi lina buat susun atur dapur yg baru..almaklumlah rumahku kecil aje..tp barang2 makin byk..nak buat ubah suai bukan rumah sendiri dah dkt 5 tahun kami sewa rumah nie.).family dah bising carilah rumah atas tanah lak..bukan x nak tp selagi x confirm lepas husband habis belajar kemana dia akan di tukarkan..kami x mau tukar rumah..lecehlah pindah byk2 kali.

oklah kita tgk gambar dululah yea..nie gambar main cuba2 satu collage trial..

gambar2 kek x dalah yea..sebb hari nie baru buat..so gambar yea nanti2 yea..kita tgk gambar pemandagan dulu..


nie gambar masa 22.5.08 on the way ke kl..hari tu hari terakhir sekolah sebelum cuti bermula..biasa yea kami akan cuba mengelak dr kesesakkan jaln dgn balik awal..tp hari tu anak ada exam yg last so habis jea exam kol 10 pie ambik dia terus bertolak balik..sebb petang tu kami ada hal di kl..so balik Nilai dulu hantar budak2 kat rmh atuk yea..mandi terus pie kl..kami stay kat kl 3hari 2 malam..Ha..tu gambar biasa bila dah ramai2 tu lori naik bukit actually tu ke arah utara dkt dgn tapah..dan in same time ke arah selatan bersebelahan dgn lori tu ada satu lagi accident..tp lina x ambik gambar kesian tgk org tu..masih ada org dlm keta tu ..


nie pulak gmabr masa my dear hubby pie N.Y 26.5 to 4.6..dia pie present paper yea di sana..di sebb kan lina x pie so x taulah sgt nama2 tempat tu..yg lina tau Cornell university, kat Itchaca, by road 5hours drive from n.york..byk gambar yg di ambil tp biasalah x semua yg mmapu di uploadkan..
MY hubby kata hanya dia seorang student phd yg attend yg lain semua profesor2 dr 30 negara.


nie gambar makanan yg di hidangkan masa dinner malam permulaan seminar


nie pulak kwsn rumah student m'sia yg husband tumpang tinggal selama dia di sana..dia x stay kat hotel seminar pun..jimat belanja nampak rumah tu..satu ruang tapi ada semua sekali..bilik air,dapur,dll mmg complete kira mcm kabin lah..sewa yea..400 usd.. ..lina boleh byglah rumah tu camna..sebb masa kat german dulu kami stay kat rumah university pun mcm tu..tp selesa semua lengkap..sewa pun dlm 320euro..kalo kat penang boleh sewa banglo


sekitar kwsn university


pusing2 kawasan university


papan tanda semua guna simbol greek..kalo ingat ..subjek ape tu??


kawasan air terjun..bekas tinggalan glasier..dan dikatakan lebih besar dr Niagara Falls..cuma niagara falls tu tinggi


nie lah wajah2 student malaysia kat sana..hanya da 2 org aje student melayu di sana..seorang dah berkeluarga seorang masih bujang..menurut kata hubby..dia sempat menunaikan solat jumaat kat sana..kira ramai juga muslim disana yg mencukupkan jemaah solat jumaat...

gambar2 lain akan menyusul kembali


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net