ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 22-May-2008 01:31 Email | Share | Bookmark
LAST UPDATE SEBELUM CUTI

ambik kat fp k.hajar
roti bakar
 
 
macaroon kelapa
 
[i] Ya..nie entry terakhir sebelum balik bercuti esok..sekarang dah jam 1.30am..baru aje siap kemas2 ..td baru siap inti lapis roll ..simpan dulu balik nanti baru buat kulit..nei semua gara2 byk kerja..sampai x tau nak buat ape dulu..

oklah sebelum tu lina siapkan tempahan kek2 lapis yg customer order, dan buat juga sebiji utk hubby bawak ke US utk di bahagikan kepada kawan yg akan tolong dia masa sampai kat sana..yeee kek lapis ku terbang ke us lak .last month ke vietnam..

buat k.yati (damira) sorry sgt2 sebb x dpt jawab lagi tag akak..nanti balik lina buat yea.. lina xdan nak fikirlah kak..dah 2 hari tidor lambat..kesempatan cuti yg di beri oleh cik abang nie..akan lina gunakan utk pie menuntut ilmu...x dpt ikut ke us pun x pe ..janji boleh attend kelas yg lina nak pie tu ..

oklah layan gambar jealah yea ape yg lina buat berselang gan buat kek lapis..tp gambar kek x dalah sebb kek2 tu x boleh potong pun nak tgk rupa yea camna..kek lapislah katakan no deco2


nie resepi ambik dr fp k.rin ..roti bakar berinti (kalo x silap yea..) sedap makan waktu panas2 curah sos chili sikit..x buat byk pun 8 keping jea..


..lebihan putih telur buat kek2 lapis tu ada dlm 1kg ..apelah nak buat ..alih ternampak resepi macaroon kelapa..senang dan mudah..tp lina buat x leh nak paip guna nozel walupun yg besar..sebab yea..kelape tu kasar sgt..so next time kena kisar halus sikit..resepi next time yea..mata dah emngantuk nie..esok kena kol 10pagi nak balik dah lepas muqri habis paper exam yg terakhir

Quote:
resepi Macaroon Kelapa
Bahan-bahan
200g putih telur
200g gula halus
150gm kelapa kering( lagi baik di blend sedikit bagi halus..utk senang guna piping)

utk hiasan

coklat cair
coloured sugar
sugar heart

Cara Buat
1. campur telur putih dan gula halus dan pukul dgn kelajuan tinggi selama 10min hingga kembang
2. masukkan kelapa kering
3. isi adunan ke dalam bag piping,picit bentuk yg digemari atas kertas greaseproof yg di digriskan
4. bakar selama 25min. pada suhu 150"C, sejukkan atas dulang sebelum di keluarkan
5. hias ikut kreativiti



nie ambik kat fp k.hajar..k.hjaar guna roti prata, lina guna chapati segera aje..itu yg ada..dan inti daging..hubby kata sedap.. dia seorang aje makan 2 biji..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net