ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 17-Mar-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
jamuan hari jadi

 
 
 
 
 
 
setiap hujung bulan tadika tempat anak lelaki belajar akan mengadakan sambutan hari lahir bagi kanak2 yg lahir pada bulan tersebut..so my son request kek bola lagi..tapi kali nie..lina buat cupcakes aje senang nak bagi seorang2 makan..so inilah hasil yea..mmg kurang berpuas hati sebab masa tu design jam 1.30 pagi..habis 4pagi..tupun mata dah berpinar2 ..cupcake dah siap awal petang lagi..cadang yea lepas maghrib nak make up..tp tiba2 ada tetamu dtg mengejut( dkt maghrib baru tau)..so layan tetamu dulu..tgk2 kol 12.30 mlm baru beredar..tidurkan anak2..kita pun tertido sekali..nasib baik terjaga jam 12.30 tu..

tgk2 icing bc x cukup..nak mengadun my mixer bising..so bg cukuplah ..that's why kalo tgk betul2 cup cake tu padang bola macam ada 2 colur base dia

kerana kekurangan bc so penggunaan warna amat minimize sekali..puas ttp puas kerana nie design cc ku yg pertama setelah menghadiri kelas k.ida..segala comment k.ida ,lina terima dgn terbuka dan akan diperbaiki lagi..




cup cake nie guna resepi k.nina buttercheese cake..dah byk kali buat guna resepi nie sedap sgt kek nie..thank's k.nina

Roti bijian

eeee sukar juga untuk update entry 2 3 hari nie..gambar asyik x kuar aje.. ..kita try lagi yeak..

baru2 nie sempat mencuba resepi roti bijian..dah lama nak try tp ada jea bahan yg x cukup..alhamdulillah kelmarin siap..biasa yea hanya wholemeal bread jadi santapan pagi kami..anak2 suka makan bersama2 dgn jem.

tapi kali ini,roti ku menjadi pizza roti..anak bujang ku ingin makan pizza..so dr nak membuat base dia yg lain..(kes terlebih rajin lah nie) ..ku letak jea sosej,tabur sayur campur dan akhir ye tutup gan mozarella sagat..jadi jgak pizza...sedap juga.. walaupun dibakar 2kali roti tu tetap lembut..dia x keras ..roti bijian tu mengguna kan bread maker..



roti lepas bakar

texture roti..

roti jadi pizza...sebelum di bakar

roti pizza selepas siap di bakar

resepi roti bijian ( 2 paun roti)

11/4 cawan air suam
1 camca besar minyak
3 camca besar madu
1 camca teh garam
3 cawan tepung high protein
1/3 cawan oat segera or biasa
4 camca teh tepung ubi
1/4 cawan biji bunga matahari
2 camca besar bijan putih
2 camca besar bijan hitam
2 camca besar biji poppy
21/4 camca teh yis kering aktif

jika menggunakan breadmaker masukkan bahan mengikut turutan dari atas ke bawah..setting guna roti biasa..may be lain bread maker lain function yea..

untuk uli menggunakan tangan..sama mcm buat donut,pau..biarkan naik dua kali ganda ..uli lagi dan biarkan lagi 15 minit bolehlah di bakar dlm acuan roti..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net