ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 20-Oct-2008 09:13 Email | Share | | Bookmark
PART 3..RAYA--CAMERON HIGHLANDS

 
 
 
View all 12 photos...
[color=purple]Perjalanan seterus yer..kami balik ke penang..tp singgah sebentar di Cameroon Highland, Pahang..actually nie surprise trip utk anak2 terutama utk anak bujang ku..yg bising bila nak bawak dia pie sana..tahun lepas kami pie dia x mau ikut pastu bisng ajak pie semula..kami cakp dgn dia..kalo muqri periksa dpt no.1 mama dan papa bawak pergi sana. setakat nie dah 3kali exam dia asyik pegang no 2 aje.Alhamdulillah..sampai cikgu dia ckp..Ammar x mau ambik ke no.1 tu..

Kami decide pie sana pun masa last puasa kat penang..abang kata,lepas raya kita naik cameron lah pie berehat x yah tunggu muqri(ammar) dpt no.1..dia pegang no.2 tu pun dah kira baik..mana tidak yer..dgn selalu bercuti sekolah ( dari awal tahun mmg kami selalu outstation) kalo ada anugerah ketidakhadiran ke sekolah..sure anak kami dpt..hehe bukan sengaja..pastu ada sekali exam tu..hari pertama dia x dpt dtg sebb kami ada seminar kat kl....so hari kedua exam pie sekolah cikgu dia bagi buat semua papaer yg hari pertama tu..tawakal aje pada Allah swt..lagipun baru 5 tahun..tahap main2 byk lagi..Alhamdulillah 3x exam still pegang no yg sama..beza gan no 1 pun x jauh..

anak2 mmg x tau plan kami..lepas tapah dia org tidur..sedar2 masa kat sebelum tanah rata yg perempuan bising ..''asal papa bawak kereta x betul ..pusing2 baby susah lah nak tido" itulah nak yg bertuah ada aje komen dia

oklah jom kita tgk gambar..[purple]

























Kali nie pie cameron mmg x plan utk jalan2..just utk berehat..cuma pie ladang teh di Ringlet..yg lain masa di hotel..tidur..keluar pun utk pie makan aje..tp bab makan kat cameron nie mmg susah sikit..yg byk pun kat tanah rata itu pun fast food..dan harga makanan boleh tahan juga

mmg best lah pie berehat tu selepas penat melalui hari2 di luar dugaan dan juga perjalanan yg jauh...mmg x fikir langsung pasal rumah yg tinggal x berkemas dan juga order2 lepas raya tgh2 duk berehat kat sana ada order masuk bagi pilihan kalo nak next week yer ok boleh terima tp kalo nak esok lusa..x leh lah..hehehe..dia org sanggup tunggu next week..( iyelah nak kemas rumah dulu..nanti org dtg raya segan lah pulak ).


Thursday, 16-Oct-2008 07:14 Email | Share | | Bookmark
Part 2..raya

masing2 kat tgh jambatan..tgk kereta..
kereta pak teh dr depan
 
View all 12 photos...
berhari hari x update fp..2hari lepas dah update tp x leh lepas ke fp..entah lah x tau kenape...x pelah kita sambung..citer raya..petang jumaat( hari kedua di terngganu) lepas jumaat around 3 ptg kami keluar semula selepas berehat di hotel utk solat dll..kami cadang petang tu utk ke rumah pak su di gong badak, dan terus meronda bandar terengganu naik bot utk mengelilingi masjid kristal..naik satu bot kos yea hanya 38rm ..oklah bagi kami yg berjumlah 12 org.termasuk 3 budak bwh umur..hehe

Tp malang mmg x berbau..baru aje 15 minit berkonvoi..tiba2 berlaku incident yg x diingini..punca yer my sister kat depan brek mengejut, my hubby ape lagi brek mengejut..kereta belakang kami pun mengejut brek..( nasib baik x kena kereta kami..alhamdulillah)..TAPI..pastu bunyi..tup..tup..husband kata habis kereta mike( adik ipar) dia x sempat brek..so hentam kereta belakang kami..pastu kereta belakang dia hentam dia..kira dia( adik ipar) yg kena depan belakang..luckly x kena 3 3 kereta yg konvoi tu ..dari perak(lenggong) ke terengganu x kena ape2 alih2 atas jambatan Sultan Mahmud kena..

Actually, my sister( depan) brek sbb kat dpn tu pun ada 2 biji berlanggar ( baru terjadi)..cousin kata jambatan tu mmg sellau ada incident cam tu terutama time raya...kejadian tu merosakkan semua rancangan kami hari tu..dah takdir..kami bersyukur sekurang2 yer x da kecederaan cuma kereta jer tercedera .

.oklah jom tgk gmbar










Lepas settle urusan report kt b.polis..masing2 dah x da mood nak jalan..rasa lapar jea yg ada.. balik hotel..fikir nak makan kat mana..x byk sgt kedai yg dah buka..akhir yer pie makan kat kedai sebelah hotel..restoran masakan cina dan thai..baru di buka seminggu so inilah hidangan makan malam kami..tauhu sizzling, kerabu mangga,sayur campur, ayam mentega,kailan ikan masin, udang butter dan siakap asam pedas( ikan x sampai lagi masa tu..) satu jug bandung dan oren..nie semua makan utk 12 org....keseluruhan yer semua sedap2..harga pun berpatutan..semua rm 170.


nielah ayam mentega..gambar x ambik satu2..x sempat nak snap satu satu


nie telur penyu..yg dibeli masa hari terakhir sebelum balik ke nilai, beli di pasar payang...dah mahal dulu main sen2 aje sebiji sekarang 2.50 sebiji..yg nie dah siap rebus..boleh makan terus..tp lina x makan pun..sebb x terasa nak makan


antara kuih tradisional yg ada..kuih apom inti kaya..sedap juga..kalo makan time panas mesti lagi sedap..


nie satar original yg lina rasa..semua rasa..beli masa on the way nak balik..kat marang..sepanjang jalan org jual satar..sebatang tu ada 5 biji..rm1..masa kat kuantan beli kat bazar ramadhan sebatang 5 rm2..tapi rasa kelapa aje yg lebih..


nielah rojak kateh..kalo pie terengganu benda yg perlu di cari..lina suka sgt..sekarang 3 bungkus 5rm..x tau nak citer camana ..nak tau detail boleh tgk kat fp k.madiha.( link kat sebelah tu)

hari sabtu 4.10.08 lepas shopping kat pasar payang dan pie makan nasi minyak kat rmh mak long around 1pm kami bertolak balik ke nilai..jauh yer perjalanan...singgah sebentar di rumah mertua di kuantan..utk check kereta adik ipar..lepas maghrib bertolak semula...malam tu hujan lebat sgt dan kereta pun byk..berhenti di hentian genting sempah utk supper.. apa lagi mc donald lah..jam 1am selamat sampai di nilai..Alhamdulillah..ingatkan sampai2 tidur ruper yer masing2 sempat lagi keluar brg2 yg di shopping kat pasar payang tu...

Lina stay 2 malam lg kat nilai..pas tu kami pie....Tunggu Next entry




Saturday, 11-Oct-2008 13:51 Email | Share | | Bookmark
Coretan di Aidil Fitri 1.10.08 untill 8.10.08

dua budak comel lepas solat raya
tisha gan baju pahang yer
muqri
View all 12 photos...
[i]Selamat Hari Raya..bersua kembali di arena fp..lama rasa yer x update fp..hehe mmg x sempat nak update...dan paling penting raya sakan dan happy sangat sampai x dan pun ambil gambar raya satu family.

balik kampung 26hb delay 2 days..ada hal penting x leh elak. 28hb balik kuantan..rumah mertua..tahun nie lina seorang sajer menantu perempuan balik sana( hubby adik beradik semua lelaki..so ).. so tugas memasak kita soranglah buat..raya pertama tu lina masak lontong, sate daging goreng, kuah kacang (2kg kcg), n.impit ( buat sendiri dgn plastik 14 biji) dan sedikit spagethi..kira special lah juga sebb lain dari biasa.
sorry gambar mmg terlupa nak ambik.


lepas solat raya kat rumah tok wan--kuantan




raya ke dua bertolak ke pekan menghadiri majlis sambut menantu bg keluarga mak teh di pasir panjang,pekan..lepas makan tghari bertolak ke terengganu 2 kereta atuk-nilai dan kami sekeluarga sebuah lagi kereta bertolak dr lenggong,perak..berjumpa di terengganu

nie lah hotel tempat kami stay utk 2 malam..actually tujuan kesana utk melawat adik beradik ayah ..biasa yer jumpa masa kenduri kahwin or masa kematian..lina pun x pie terngganu dah hampir 10 years..lama tul..mcm2 dah ada kat sana..kami decide tidur kat hotel sebb mereka pun ada anak2 yg balik beraya




bilik hotel di Felda Residence..hotel nie baru 2 bln dibuka..bau kayu pun x hilang2 lagi..nielah banggunan paling tinggi di terengganu.paling best view dia cantik sgt..dan paling penting setiap bilik dah ada iron dan board dia sendiri.. x yah minta2..

muqri dgn sepupu dia hafy..excited dpt main dlm bilik lepas 4 jam perjalanan.bising ajer dlm kereta bila nak sampai nie

nie Tisha dgn Hafy pulak..nie ajelah sepupu yg mereka ada


hari kedua di terengganu ..time breakfast..tempat breakfast kat tingkat 17 dgn view yg cantik sgt..suasana pagi yg berkabus...tp bab makanan x berape sgt.

permandangan Masjid Crystal dr tingkat 17 di waktu pagi.
lepas breakfast kami keluar melawat makcik2 saudara di Bukit Besar..ada 4 rumah semua yer,,dan paling best sebelum 11 pg dah 3 kali makan nasi..habis diet ku yg pasti nasi lemak masakan mak cik( m.long) mmg sedap mak long ada catering dia sendiri, pastu dpt makan nasi dagang pulak di rumah m.ngah..nasi lemak kat hotel dan nasi biasa..kol 12 balik hotel rest jap sebelum sambung petang tu ke Gong Badak pulak..maaf yer x da gamabr masakan tu..lna segan nak ambik

nie budak comel dah siap kat lift utk sambung jalan jam 3.ptg.

lina sambung nanti yer..dah mengantuk nie..next entry lagi di luar dugaan


Friday, 26-Sep-2008 06:00 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA DAN MAAF ZAHIR BATIN

 
Kesempatan ini, lina dan keluarga ingin mengucapkan selamat hari raya dan maafkan segala kesilapan kami..x kira sama ada kami sedari or tidak. Buat kawan2 fp yg dikenali sama ada secara langsung or tidak..lina juga mohon maaf jika ada komen2 yang lina nyatakan tidak menyenangkan hati. dan halalkan segala resepi yg pernah lina ambik sama ada dgn kebenaran or tidak( yg tidak tu sebb x sempat2 nak try..hehe)

bg yg pulang beraya..hati2 ketika memandu..buat yg jauh di rantauan..tabahkan hati ini semua pengalaman hidup yg amat berharga..( dah pernah rasa dah suasana nie ..syahdu tp gembira sebb still ada kawan2 yg boleh mebuatkan kita gembira)

Lina akan bercuti dr 27hb hingga 8hb.10.08) kita jumpa lagi selepas itu..ok..bye..SELAMAT HARI RAYA..JAGA DIRI





Thursday, 25-Sep-2008 14:32 Email | Share | | Bookmark
Entry Khas utk AMMAR MUQRI & AMIRAH BATRISHIA

 
 
 
View all 4 photos...
Alhamdulillah...hari nie dah 25 hari kita berpuasa..moga ALLAH SWT menerima amalan kita selama 25hari..dan mendapat keberkatan dari NYA..Hari nie.juga lina dah boleh bernafas dgn lega..semua tempahan dah siap dan sudah sampai ke tangan pembeli..syukur pada Allah swt atas rezeki NYA.

Oklah hari nie x da entry masak2 tp just nak syer gambar anak2..dah lama x letak gambar mereka..asyik terperap dlm folder aje..

Jom tgk gambr..AMMAR MUQRI DAN AMIRAH BATRISHIA


Anak2 ku tersayang..makin besar makin banyak perangai...selalu buat mama dia bising dalm bising2 pun tetap boleh diharap..lipat baju sendiri, boleh tolong sidaikan pakaian lepas basuh, angkat kain dll..tp biasalah budak2 lebih 3 x suruh baru nak buat..


dua beradik yg masuk pertandingan mewarna..kategori 4 to 7 tahun so boleh jangkalah kan saper yg boleh menang.. nie just suka2..penyertaan pertama dia orang selama nie..bila da aktivity mesti muqri x dpt attend sebb papa dia selalu outstation.


si adik yg suka berposing..dan juga bermake up..pantang tgk mama bersiap dia pun sibuk bersiap ada lipstik sendiri..mama dia x leh guna milik dia :->seorang yg suka melukis..habis dinding rumah jadi mural taman asuhan kanak2..tiap tahun kena cat rumah.


muqri dan tisha bersama cousin mereka..hafy zafry baru umur 1tahn 10bulan..cukup rapat dgn abang muqri sampai boleh mengingau panggil nama 'ABAM' ..


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net