ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 14-Jan-2009 03:37 Email | Share | | Bookmark
HAPPY BIRTHDAY IBU

 
 
Hari nie ada lah hari ulang tahun kelahiran ibu lina yg ke 55..Di sebb kan jauh so x da kek utk meraikan hari nie..Insyaallah hujung bulan nie kami balik may be boleh buat sekali lagi.

Doa kami moga ibu akan lebih sihat dan dpt menjalani hidup dgn lebih bermakna..kami semua amat menyayangi ibu.

Kesempatan ini juga lina ingin mengucapkan selamat hari lahir utk kawan baik lina..Ziera yg lina kenali dr kecil lagi masa tu umur baru 5tahun ..hingga kini kami masih ber sms walupun dia jah di sabah mengikut hubby yg bertugas di sana..jumpa pun time raya aje masa di balik ke kuantan..

Ziera, walupun kita berjauhan tp lina sellau ingat pada ziera..moga persahabatan kita akan terus di berkekalan..insyaallah.

maaf zira x da gamabr dpt lina letak di sini..semua album di rumah kampung..





Wednesday, 7-Jan-2009 01:01 Email | Share | | Bookmark
KEK HANTARAN FONDANT-MISHA

 
 
 
View all 6 photos...
Salam semua..hari nie x boleh nak citer panjang2..ada kerja kena siapkan..lina just nak syer gambar2 kek fondant utk hantaran pernikahan my customer.Misha.dah 2 bln lebih dia order kek tu..mula yer misha just mahu kek 2tingkat utk dia sahaja..kek lapis di baluti dgn fondant..lepas bagi beberapa sample dan dia berkenan..deposit dibayar..kira order confirm.tp lepas tu dia minta tambah utk bahagian pihak lelaki juga..misha minta kek lapis juga dan fondant.mula yer setingkat ajer last2 dia minta buat semua dua tingkat..nervous juga bimbang x sempat nak siapkan tambahan pula 3 hari sebelum tu kami planning ke langkawi..

But,jika dirancang dgn baik..Alhamdulillah semua yer berjaln lancar..mmg happy jer time nak buat tu..lina just ambik 3hari utk siap...sehari melapis kek(termasuk order yg lain) sehari biarkan dia mampat..sehari membalut fondant..lina balut semua2 dgn fondant dahulu baru letakkan deco2 yer..

Total berat setiap set lebih dr 5kg( hehe digital 5kg x leh baca dah)..mmg berat..

Harga? x pelah..hanya misha yg tahu..hehe..kek nie jugalah menyebabkan lina men'delay' kan masa utk mmebuat kek birthday my hubby..ptg jumaat 2.1.09 pie hantar ke rumah dia di sg dua..Majlis misha keesokkan yer 3.1.09 kami x dpt hadir kerana ada urusan di penang..pagi2 ahad misha sms'' kak ina, kek cantik sgt2,semua org puji', dan kek yer pun sedap sgt'' pastu dia tempah pula kek yg sama tp berbentuk hati sempena pertunangan kakak dia (10.1.09) nie..yg nie just setingkat aje..sebb majlis bertunang..lepas sent update nie ..kena mula buat kek lapis..dll order..Insyaallah next week baru lina update..jumaat pie kl..best yer nak pie shopping brg kek..hehe best yer

oklah mai kita tgk gambar dulu


nie dari pihak lelaki ke pihak perempuan tema pink and white.actually lina ada buat bunga gumpaste tp x dpt pakai kerana x betul2 kering..last week cuaca x menetu..effect pada bunga yg terhasil..lagipun kat rumah x da aircond ada air treament aje hehe


kek yg sah siap masuk kotak ..kena guna kotak nie sebb kotak biasa x dpt tampung berat kek..


dari dekat..tp x clear sgt..kenape lah kamera nie..


Nie pulak dr pihak perempuan ke pihak lelaki..last2 contoh yg diberi misha x dpt lina ikut sepenuh yer..maaf yer misha..biasalah otak nie x dpt terima corak yg sama mesti nak buat lain sikit..


keliling bm cari reben merah yg ada line silver..semua x da..asyik2 jumpa yg ada line gold..sampai tuan kedai kata,you suruh customer tukar tema lah..memandai jea kan..last2 lina jumpa renda kain..lawa juga corak dia.


Lagi satu cabaran masa buat colour merah utk fondant..merah x jadi sgt sebb pewarna tu x da..haha k.zati kata''kan aku suruh ko beli colour serbuk tu'' masalah yer kak x da masa kwan pie beli tu..hehe k.zati balas'' asal x bagi tau aku boleh belikan..'' bkn x mau ckp tp segan x pe kak nanti lina beli byk2...tq atas kata2 tu.

Selamat menjamu mata..nak start buat kek pula..kang x sempat nak tunggu anak balik sekolah bye..salam




Tuesday, 6-Jan-2009 08:36 Email | Share | | Bookmark
LANGKAWI 26.12.08 TO 28.12.08-Part 1

 
 
 
View all 9 photos...
Hari nie baru dpat nak update entry pasl cuti2 malaysia kami..walaupun dah berhari2 dia lepas tp sekurang2 yer gambar2 nie dpt menjadi tatapan anak2 kami bila besar nanti..dia tau yg dia dah pie langkawi dan melawat tempat2 yg menarik tu..hehe untung budak2 sekarang kecik2 dah sampai merata..kami umur dah 30 nie baru sampai ke sana...pinjam kata-kata my dear hubby'' tgklah dia anak sapa, kita anak sapa''(maksud hubby tu..dulu kami kecik semua serba sederhana..mana ada nak jalan2 cam nie..budak2 sekarang celik ajer mata semua dah ada depan mata)

Semua tu x penting yg penting kita tau bezakan baik buruk sesuatu tu.Actually journey family bermula dari malam 25hb lagi..mereka sampai lewat 20min biasa cuti2 flight selalu delay.nasib baik kejap ajer..sampai2 kami pie makan dulu di nasi kandar kayu kot yg belakang vistana hotel(org penang mesti tau) mmg cekik darah..lauk hidang yg x banyak tu boleh cecah 100rm( bukan semua yg makan nasi)..moral yer x payah makan hidang.kalo sorang2 x sampai pun jumlah tu..lagipun x sedap mana pun..lina mmg dah lama boikot nasi kandar..dah 2thn kami x makan..tp sebb family nak makan bawakkan aje..

Habis makan kami pie jalan2 kat pasar mlam di batu peringgi..nie lah 1st time kami pie..setelah kian lama di penang.inipun sebb adik nak sgt pie..bwk jealah..x da ape yg menarik ..saper yg nak tinggal balik kemudian ..lina balik dulu penat sgt..ape tak yer..siang hari satu hari buat tempahan sambil2 kemas rumah..esok nak keluar awal lak..baju x kemas lagi..tup-tup sampai rumah dah 1am lebih..kemas apa yg patut..tido..

esok yer semua 6.20 baru terjaga..kelam kabut sbb janji nak naik feri jam 10.45..Alhamdulillah..tiket feri jam 11.30 pagi..ramai yer org kat jeti

oklah kita tgk gamabr dulu..cerita yer di setiap gamabr yer...


nie gambar masa tgh tunggu tiket feri..actually kami dah minta tolong dgn cousin utk tlg belikan sebb kalo time sampai baru beli ..makna yer balik rumah balik lah..cuti sekolah org ramai..jika x rancang betul2 mmg susah kebetulan pula time kami pie tu seklai dgn cuti krismas lagilah..menurut cousin ada yg dah sampi langkawi pusing balik sebb xda hotel. punyalah ramai org yg nak pie langkawi tu..aperlah yg special yer..x pe kita tgk dulu apa yg ada kat sana

dalam feri kami dpt duduk di seat depan sekali..penting nie boleh kuar dulu..hehe dan letak barang depan mata kita..tgklah gelagat budak 3 org tu..mmg x boleh duk senyap..ada yg sorang tu x mau naik feri..

nie suasana dlm feri.mcm2 ragam..kami sampai di langkawi jam 12.45..tunggu van dan kereta sewa..dan yg datang hanya van sebb kereta org x hantar lagi..Alhamdulillah van tu muat2 utk kami semua..so cancell kereta wira save 200rm hehe.Kami terus balik ke tempat penginapan kami di Pantai Cenang, sorry sgt2 gamabr hotel x ambil pun..kami stay di pak malie resort, mula2 tgk hotel aper nie tp bila tgk bilik puas hati mmg besar..lagi2 bilik air dia luas sgt....bilik sebelah sebelah ada connection door lagi apa lagi budak2 tu kuar masuk aje lah.
Tengahari tu lepas makan rest sekejap..kol 3 ptg kami ke Underwaterworld..


Di Underwaterworld..best juga tempat nie..byk benda baru boleh tgk..sorry lah yer kamera lina nie murahan ajer so mutu gambr x memuaskan sgt..lagi2 lah lupa setting utk tempat gelap


Di Underwaterworld..lina, muqri, tisha and mak teh( adik ke 3 lina)


Kami sekeluarga


binatang2 yg ada di sana..


ini juga binatang2 yg ada.menarik semua bentuk2 binatang nie


Binatang lagi..byk jenis pinggu ni sana..comel jer pinggu nie


nie pula jenis2 ikan paus dan anaconda yg besar..mmg besar sgt anaconda tu..

Habis aje berpusing2 dlm tu..kami keluar pie makan di sebuah seafood restaurant..di Pantai cenang tu juga..actually kat kawasan penginapan tu mmg byk gerai,dan restoran,,dan ada juga sebuah supermarket The Zone...Makanan kat sana sedap juga tp servis amat lah slow org mmg lah ramai..tp byangkan lauk pauk sampai dulu dah sejuk baru lah nasi sampai..hehe makan tomyam sejuk lah jawab yer..harga pun boleh tahan...di entry akhir lina bagitau jumlah harga makanan yg kami bayar sepanjang 3 hari tu.

kita sambung next entry nanti yer..Kami pie;;Island Hopping'' best sgt2



Monday, 5-Jan-2009 02:21 Email | Share | | Bookmark
HAPPY BIRTHDAY ABANG SAYANG/PAPA

kek birhday papa
gambar2 papa
Happy birthday Abang..sorry sgt2 kek hari jadi siap lambat.. walaupun sibuk ..lina ttp ingat tarikh tu..Actually, kami mmg family yg byk lahir di bulan january..kalau combined 2 family ada 8 org dlm bulan january..mcm family kami..my hubby,lina.my daugther semua january,anak bujang kami february,dan anniversrry kami mac...pastu habis x yah fikir2 dah hehe.nak celebrate pun buat sekali harung..Insyaallah hujung mac kami pie celebrate ke satu tempat semua dah di urus cuma nak pie ajer.

3.1.1976..My husband di lahirkan di kuatan,pahang. Tapi slang utara dia..semua org kata dia org utara..hehe.Kami mmg x buat aper2 sambutan..just kuar makan..kek nie pun 4hb baru buat sebb lina sibuk siapkan tempahan kek hantaran sehari sebelum tu.(gambar kek nanti yer)..puas tanya abang nak kek aper..sebb my hubby jenis x suka minta aper2..ape yg wife dia masak itulah dia makan..hari tu tanya juga nak makan kek aper..(dlm fikiran lina dah agak dah kek aper..heehe) dia bagi list carrot cake yg lengkap dgn cheese frosting,kek pisang yang ada cream,dan coklat cake..last2 lina pilih kek pisang bercream..So nielah hasil yer...resepi nie nanti lina isi yer..nak update gambar langkawi pula


nie lah kek pisang yg lina buat atas permintaan khas my hubby..dan kek terakhir utk kami..sepotong aje kami makan yg lain2 merata dia jalan...Actually kami nak start cycle baru program weight management kami..so far alhamdulillah dah byk kilo yg turun paling penting my husband dah berjaya jadi advisor program nie dan dah 3 org berjaya dlm bimbingan dia..lina? ada penurunan tapi x qualified lagi sebgaii advisor sebb x cukup syarat..program nie selamat,effective dan berkesan kerana dlm program nie kita kena makan byk/kerap sesuai utk org2 mcm kami yg suka makan byk tp sihat. lagipun kami mendapat bimbingan dlm program nie daripada Dr Pakar Dermatologist dan HealthPoite Expert dr India..,Dah 2x Dr Ramesh datang ke Malaysia utk advise kami face to face selain menggunakan skype dan email.


Rasa2 yer gambar nie ada perbezaan ...

Kesempatan nie..lina nak ambik peluang sesiapa yg berminat utk mengetahui progrma nie terutama yg duduk di area kl,selangor bolehlah hubungi kami..kerana 10 dan 11.january nie..kami akan ke kl utk bertemu dgn Dr Ramesh yg datang ke Malaysia.

Zaman sekarang nie mcm2 penyakit datang kerana tabiat pemakanan kita..kita boleh makan tp ada had yer..Percaya or x,kami mmg x ambil nasi cuma makan lauk pauk aje.Paling penting program nie dah byk membantu org2 yang hendak turun brt badan dan maintain, penghidap pre-diabetic dan diabetic, darah tinggi dan sakit jantung.

Actually kita boleh makan semua makanan tp ada had yer..kalo makan kek..cukuplah setakat septong..nie ada setengah tu sekali hadap boleh habis separuh biji..mesti ada yg akan ckp takut x tahan lama..sbenar yer kek2 nie boleh simpan lama jika kita tahu cara penyimpanan yg betul.Lina selalu buat cam tu..teringin nak makan buat tp makan yg terasa ajer..yg baki tu wrap2 elok2 simpan dlm freezer..

oklah moga mendapat manfaat..nie call number my husband jika ada pertanyaan..ROHAMEZAN 012 402 2003


Tuesday, 30-Dec-2008 15:07 Email | Share | | Bookmark
Coklat Moist Cake And Cuppies

cc biru pink
cc padang bola
padang bola MU
View all 9 photos...
Salam semua..rasa yer belum terlambat utk mengucapkan Salam Maal Hijrah 1430 utk kawan2 semua.Moga tahun ini lebih bermakna dr tahun2 yg lepas..Insyaallah.

Lama kan lina x update..hehe sebenar yer..x sempat nak update dan paling penting kami sekeluarga pie bercuti ke Langkawi dr 26hb untill 29hb. 12.08..mmg seronok..my family dr nilai dtg bercuti ke penang,seterus yer ke Langkawi...Complete perjalanan mereka-udara-darat-laut-laut-darat-dan udara Macam2 aktivity yg kami buat mmg happening sgt..paling penting lina mmg x teringat/terfikir langsung ttg order kek (bila sampai rumah baru fikir ada projek besar(bg lina lah) yg kena buat)

Tapi utk hari nie lina nak paparkan ttg order2 sebelum cuti tu..malam sebelum ambik family di airport pun lina pulun siapkan cc hantaran..kol 7.15mlam baru siap..hehe

oklah kita tgk ganbar2 nie dulu yer..gambar di langkawi nanti yer..x siap edit lagi..moga terhibur




nie cc hantaran di order oleh Sarina ex-student my husband..skrg student2 hubby semua yer sampai peringkat utk berkahwin..byk juga undangan yg hubby terima..tp x dpt hadir..semua jauh2..Sarina mahukan cc padang bole tema MU..masa terhad..sebb tu warna padang x dpt betul2 merah..Aper2 pun sarina bagitahu dia suka sgt dgn padang bola tu..MOGA KALIAN BAHAGIA SELAMA YER..



kek nie utk irnis rakan sekampus my hubby di usm

utk Dr Chong ..my husband yer supervisor..supervisor yg amat baikhati dan ambil berat pada student yer..

Kek nie buat jiran sebelah rumah yg menyambut Natal..mmg tiap tahun dia mengadakan makn2 pada malam chrismas..yg pasti setiap tahun anak2 kami dapt hadiah dan duit dari mereka..hehe..

Khurul order 100 pieces Brownies sempena majlis pertunangan dia..majlis hari ahad..khamis malam lina dah pie hantar ke bayan lepas kerana esok yer kami nak pie bercuti..dah bagitau kat khurul dan dia still mahu so proceed..lina x bimbang sebb brownies nie mmg tahan lama di luar..dan Khurul bagi feedback sedap brownies nnati boleh order lagi..

nie pula bakul hantaran utk majlis pertunangan khurul..kata kat khurul dlm 7.45 kami smapai rmh dia sebb my family sampai kat airport dlm 8.30mlm..alih2 7.10pm lina baru siap deco bakul2 nie..mandi solat kol 7.45 baru keluar..hhee..jambatan lak jammed..alhamdulillah flight family delay 25min..so sempat kami hantar order dulu,,(tupun berpusing2 kat byn lepas cr rumah khurul)


nanti sambung citer..


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net