ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 25-Jan-2009 18:00 Email | Share | | Bookmark
INASALY BAKERY BERCUTI

SALAM SEMUA..DARI 26HB.JAN. UNTILL 1HB.FEB..INASALY FOTOPAGES AKAN BERADA DI LUAR PENANG..SEGALA PESANAN BOLEH TINGGAL KAN DI EMAIL OR SMS OR TEL.

SELAMAT BERCUTI..BAGI YANG BERCUTI HATI2 DI JALAN RAYA


Saturday, 24-Jan-2009 10:33 Email | Share | | Bookmark
PHARATHA BERINTI SARDIN

telur
inti sardin campur ayam
yang dah siap balut dgn pharata
Salam..hari nie..lina nak syer resepi lak..selalu asyik masuk gamabr kek ajer..so kita tukar angin pula..lina mmg x byk try resepi baru that's why jarang ada entry masak..pastu kalau ada pun mesti resepi x tulis..eee kurang rajin nak taip..sbb kebanyakkan resepi lina ambik dr buku2..tp sekali lina bersihkan rumah nie mmg habis semua lina bersihkan..time tulah baru lina add link dlm fp nie..so minta maaf yer..bila lina minta izin link tp lina x link2 juga..sebb lina simpan utk satu hari bagi buat semua2 tu..

oklah kita tgk resepi kali nie yer..dan gambar2 nie terus dr kamera x sempat nak edit2 masuk frame..buat nie pun semasa menantikan kek2 coklat moist masak..



FRITATA TELUR

Bahan A [blend ]
1 mangkuk putih telur
3 tangkai cili merah ( cili merah pun x isi..just tambah serbuk lada hitam, lada putih)
1 ulas bawang putih
sedikit garam

Bahan B
1 labu bawang besar [potong dadu]
4 batang kacang buncis atau kacang panjang [potong kecil] (nie lina x isi..sebb x da )
1/2 batang carrot [sagat]
sedikit kobis [racik] ( kobis pun x isi tp letak cauliflower)
3 s/b minyak

Cara
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan B sehingga layu.
2. Masukkan bahan B yg telah dimasakkan dalam adunan bahan A. Kacau rata.
3. Panaskan minyak dalam pan dan masukkan adunan yg telah digaulkan rata.
4. Masakkan dengn api perlahan sehingga masak dan terbalikkan perlahan-lahan.
5. Hidangkan dengan salad.

resepi nie lina ambik drfp k.liza..tq kak..lina c&p tp ada yg lina ubah sikit2


inti sardin nie rasa yer semua org dah tahukan..tp my version

bawang merah, bawang puith dan sikit halia tumis, masukkan sos tomato dan sos cili sikit..masukkan sardin, air asam jawa sedikit..masak hingga agak kering, masukkan garam dan gula ikut perlu, dan isi ayam yang dah di goreng awal2. masukkan daun sup..biarkan sejuk sebentar.


utk membuat pharata nie..
panaskan kuali non stik( lina x guna minyak) bila dah separuh masak lapikkan dgn daun salad, tomato potong bulat, susun telur fritata yg dah potong memanjang, letakkan sekeping keju slice,,tutup dgn daun salad dan tutup dgn pharatha yg sebelah tu..bila dah masak angkat..sedia di makan dengan sos or mayaonis yg nie ikut citarasa..
inti boleh di pelbagaikan..mmg sedap sebelah pun dah kenyang
selamat mencuba


Wednesday, 21-Jan-2009 15:37 Email | Share | | Bookmark
Kek Fondant-hantaran pertunangan

 
 
 
Kita tgk gambar jealah yer...no idea nak citer panjang2..









Tuesday, 20-Jan-2009 10:24 Email | Share | | Bookmark
TODAY IS MY BIRTHDAY..

 
 
Hari nie genap umur ku 32thn..bile di renung2 dan di imbas kembali masa zaman kanak2...selalu terbayang apa yg akan aku jadi bila besar nanti..Alhamdulillah kepada Allah Swt di atas segala kurniaan ye kepada ku..selama nie..hadiah paling bermakna ketika ini pastilah kehadiran suami tercinta dan juga anak2 tersayang di dalam hidup ku..kebanyakkan orang resolusi mereka di ambnag tahun baru tp bagi lina setiap ke azaman akan bermula di tarikh kelahiran kenapa? semua tu terpulang pada individu..

Doa dan harapan lina dengan pertambahan umur ini.moga Allah Swt terus mmebuka pintu rahmat NYA buat lina dan keluarga agar terus dpt beribadat kepada Nya dengan penuh keimanan, di kurniakan rezeki yg berterusan serta diberkati.oleh NYA di berikan kesihatan agar dapat terus berbakti kepada family.Insyaallah

Tapi hari nie ..x da kek utk di potong..sebb yer.semalam busy buat kek orang lain..hehe biasalah bila dah menceburi bidang nie..ada perkara yg kena korbankan..

oklah kita tgk kek yg lina buat semalam..actually 2 biji kek lapis tp kek lapis crispy tiada gambar sebb tiada hiasan.jom tgk..



kek nie di order oleh K.Sarayah..dah beberapa kali dia order kek..utk sendiri dan juga kawan2 office yer..kali nie kak sarayah order 2biji kek satu hawflakes dibuat hantaran dan crispy utk makan2..tiba2 terdetik di hati masa nak hias kek nie..bila agak yer nak guna yer..so tanpa ingin ambil risiko lina balut kek tu dgn plastik agr x byk tangan mengenai kek itu..hehe luckily ..kenduri tu di buat 24hb so selamat ..just simple deco seperti yg diipinta.


kek nie minta agar dipotong tepi2 utk bagi namapak layer..hehe tepi2 yg terpotong lina tetap bagi kepada customer...boleh juga rasa walaupun kek itu utk di hantar ke sebelah perempuan.

sapa2 nak rasa my kek lapis hawflakes bolehlah order ikut no di atas..this week aje dah 6biji lina buat.hawflake aje ..Alhamdulillah rezeki anak2. kebanyakkan repeat order.

ok bye....


Saturday, 17-Jan-2009 08:35 Email | Share | | Bookmark
Strawberry Shortbread Cupcake

strawberry shortbread
gambar penuh
x da ape yg hendak di kongsi cerita..actually lina x tau nak citer aper..x tau nak buat yg mana dulu..hehe byk nak kena buat nie sebenar yer..tp x per lah lina syer gambar cc yg lina buat last week(baru hari nie dpt upload, gamabr langkawi pun x sempat habis lagi).

Cc nie di minta oleh jiran tingkat 15 di rumah lina..sempena setahun umur anak yer..dia x minta aper2 tema just ckp cc ajer hehe mcm biasa nie last minit buat sebb hari yg sama lina kena siap kan brownies dan juga kek fondant..x rasa penat cuma kekurangan idea tiba2 terfikir utk try method cc combine nie..mula2 berselisih pendapat dgn hubby ..hubby kata cam nie cam tu..tp lina kurang faham penerangan dia ..maaf lah bang..deco cake x sama cam design bangunan..hehe..last2 lina tel k.zati dia terangkan cmna nak buat..so tugas melukis tu minta tolong dr cik abang lukiskan sementara lina siapkan kek fondant..

Jam 3 pagi juga siap semua2 tu..org lain dah siap lena dah..x tahan dah mata kemas2 ape yg patut tidur kol 6 terjaga.lepas solat siapkan yg tertinggal kemas2 kol 10 keluar pie hantar kepada customer2..balik rumah kemas baju..jam 12.30 bertolak balik ke nilai..dlm kereta boleh tidur dgn aman sebb budak2 naik kereta mak ngah mereka..kalau x asyik dgr suara mereka aje..mcm2 soalan di tanya..sampai kl jam 5 (byk kali berhenti tu yg lambat tu.. )pie singgah yen puchong dan juga yummies kat bangi..sampai rumah 9malm..mcm2 tempat singgah dulu

oklah kita tgk gamabr cc dulu yer




mmg byk kerja baiki lagi..1st try terus buat atas kek..mmg seronok buat nie cuma kena praktik lagi utk dptkan permukaan yg lagi smooth..tp puas hati bila customer kata cantik sgt cc tu..

nnati sambung lagi ..nak sambung buat kek lapis pula utk hantaran.


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net