ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 17-Feb-2009 03:03 Email | Share | | Bookmark
Kek Butter Pandan- Dr. Shanker

 
 
 
salam..harap semua yer sihat..hari nie just simple kek yg lina buat dlm masa yg singkat..1st time buat nie..araound 11 lbh dpt order dan ptg dlm jam 4 lebih dah nak kena hantar...just ada masa 5 jam ajer..?Alhamdulillah barang2 dah ada ..kebetulan pula 2 3 ahri sebelum tu lina menggunakan daun pandan so time diminta utk kek pandan nie semua dah ada..but rushing gak bimbang x sempat nak deco..but relaks..buat slow2 mesti siapkan..hehe

dlm 12.30 kek masak..so nak bg cepat sejuk lina masuk aje dlm peti sejuk..hehe.kol 2 juga lina start deco..actually dlm kek dan di luar kek lina sapu buttercream pandan..cuma bahagiuan bungga lina guna buttercream biasa..sebb yg pandan tu kurang sesuai utk bunga kerana kurang kepekatan..

oklah tgk gambar dulu yer..


kek yg dah siap di deco.terlewat hantar jam 5 baru boleh hantar sebb nak siapkan coklat tu..actulally nak buat bentuk love tp entah cmna boleh pecah bahagian atas..hehe..anyway thanks abang..sebb tolong buatkan coklat tu walaupun x ikut arahan hehee..i love you


kek dah siap masuk kotak nak deliver dah..actually Dr nie same deparment dgn my husband..sehari sebelum tu my hubby bg my business card..pada dia..( my dear hubby ada 3 jenis card business dlm purse dia...so jumpa mana2 org dia akan bagi kad ikut kessesuaian masa hehee itu kelebihan my hubby dan kekurangan lina..lina x reti nak mulakan perbualan dgn org x kenal..dan itulah cara kami perkembangan business2 kami) esk yer Dr. tu tel dia baru teringat kot birthday isteri dia hehe ..minta buatkan kek pandan.Order diterima sebb nak menguji kemampuan diri boleh ke siapkan kek slm masa yg singkat..dan juga x mahu menghampakan seorg suami utk mengembirakan hari lahir isteri nya..


Cerita di sebalik bunga buttercream..gara2 nak cepat so buat cara cepat..gula icing x di ayak..alikh2 melambatkan kerja sebb time nak buat bunga asyik tersekat2 kerana ada gula yg x hancur..so next time ayak dulu walupun nak cepat.. ..

lesok yer dpt feedback dr Dr..dia kata semua family dia puji kek tu sedap walaupun buat dlm masa yg singkat..dan dia dah bagi my kad pada family yer yg lain..paling best dia akan jadikan kami cake maker utk majlis2 mereka..ALHAMDULILLAH..

oklah nanti sambung nak buat kek2 lapis pula.. take care


http://inasalybakery.blogspot.com


Sunday, 15-Feb-2009 15:37 Email | Share | | Bookmark
Kek Fondant 'Bertopi'

dah siap masuk kek
juga dlm kotak
bunga ku..
salam semua..baru jer sampai penang ptg td..sungguh seronok kelas sugar box yang lina hadiri pada 14.2.09..tp hari nie lina x mau update lagi pasal kelas tu...tp pasal kek fondant yg lina buat pada hari khamis sehari sebelum pie ke kl..

x yah citer panjang lah..kiter tgk gambar jelah..paling best..bunga2 tu lina buat sendiri..actually lina buat beberapa jenis.tp bila nak susun rasa mcm penuh lak atas kek so..lina just gunakan yg sejenis aje digabungkan dgn roses puith..seronok sgt sebb warna merah ku menjadi kali ini..

ok jom tgk gambar..kek nie utk Aishah kami yer kenalan dan family dia jugalah yg menjadi baby sitter utk anak2 kami jika kami ada seminar pada hari sabtu or ahad..


nielah kek fondant ku yg berbentuk topi..theme merah puith pilihan aisyah.


kek dah siap isi dlm kotak yg lain kuality gambar x berapa terang..hanya ini yg ok..but lina amat gembira masa menyiapkan yer..bila dpt hasilkan sesuatu yg menarik mmg puas hati walaupun ambik masa..tp kali nie dlm masa 2 jam lina dpt siapkan semua nie..Alhamdulillah


Nielah bunga yg lina hasilkan 3 ahri sebelum menghiaskan fondant..kek nie lina menggunakan kek buah.
utk saper2 yg inginkan hasil kerja lina nie usah segan2 lina sentiasa menerima tempahan mengikut kesesuaian masa..just call,sms,ym or email me.... 012 -412 2003 (inasaly)

lina pun tgh mempraktikan bunga2 lain ..next entry kita sambung yer..kepala dah pusing2 nie..dah 2 hari tidur lambat bye


Friday, 13-Feb-2009 01:18 Email | Share | | Bookmark
cuti lagi

salam semua..lama x update fp..lately sibuk dgn order dan juga kurang sihat..kena sakit mata lagi..
anyway..dr today 13 to 16hb .feb. lina x da kat penang tau..lina pie kl..pie belajar lagi..tp kali nie pie seorang ajer...tinggallah anak2 ku dgn my dear hubby kat penang...bagi hubby lak jaga budak2 nie hehe..ada appoitment pun bawak jer bdk2 tu hehe .alahai mana lah nak lepak sementara tunggu kawan habis kerja..x suka sebenar yer pie kl..lagilah kalau sorang2..takut...lagi2lah hari nie jumaat ramai yer manusia..

lina pie menghadiri kelas dgn k.misliha..dptlah jumpa dgn kak mamazieza, k.ana, k.tun boxhouse..hehe segan yer nak jumpa dgn sifu2 nie..ada yg tahu dan x tahu lina pie..sebb lina guna nama penuh..bukan inasaly..hehe..selain pie belajr sepatut yer lina mengajar juga tp last minute lina cancell ..x cukup rest..dgn sakit mata..next time pie kl kita arrangge lain yer..(utk yg berkenaan..sorry sgt2)

oklah nanti balik lina upload gamabr baru..abru sap kek bc dgn fondant..tp majlis belum bermula so x leh tunjuk gamabar lagi...ok bye..take care.


Thursday, 5-Feb-2009 10:51 Email | Share | | Bookmark
Cupcake Hantaran- Lia

 
 
 
hari nie nak share gambar cupcake yg di buat sempena majlis pertunangan Lia dr sbrg jaya..just berbalas sms..confirm order..siap..masa nak hantar baru tel hehe bukan jimat kredit( bak kata my husband..nak meniaga usah lah pakai kredit leceh..semua nak sekat2 )kami guna line..tp lina mmg suka sms dr menelefon kecuali dgn org2 yg biasa lina bergayut..saper? my sister lah

oklah..cc nie di bawa pulang kedah kalau x silap alor star..pagi2 dah pie hantar sejarah penghantaran..biasa kol 10 ke atas tp yg nie 6.30am dah kuar pie hantar..x jauh mana pun tp awal lah..lia mahukan tema pink dgn sekuntum bunga rose di tengah2..yg roses x sempat buat bunga sendiri just guna ready made..yang lain ajer lina buat dgn gumpaste..


dah siap masuk kotak..kena buang bekas yg lubang2 tu..x muat pulak..dah lah nak cepat dia buat lambat lak..

tengok tu..x muat bekas..main selang2 pun cam tu juga..last2 buang lubang2 tu..

cc dari dekat..lia komen'' cc tu cantik sgt2..saya suka..nanti time kahwin boleh order lagi'',


Tuesday, 3-Feb-2009 16:10 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Tisha,Baby ke 4thn

 
 
 
View all 4 photos...
salam semua...sungguh lama x update..baru jer sampai penang semalam..seminggu kami x da kat penang. KEMANA?BERCUTI? semua tu x da..x bercuti pun tp lina balik ke nilai..sambut CNY..hehe x lah..lina balik nilai pada 26hb.1.009 kami bertolak awal pagi around 7.30am sebb nak sampai ke kl sebelum 3 ptg..sebb yer menghantar kek birthday..di taman samudera, batu cave..tapi gambar nanti yer..sampai2 dlm jam 12 so borak2 dgn tuna rumah..sempat masak spagethi lagi..kol 1 balik ke nilai..makan tengahari di 'housewarming' jiran sebelah rumah..pastu apa lagi kemas rumah fasmily yg berterabur

My parent masuk rumah baru..setelah 11 tahun duduk di Kuarters KLIA..x jauh pun pindah..hanya di ke Bandar Enstek..tp sepanjang cuti tu mmg langsung x da gambar..may be sebb mcm2 kena buat tu yg x teringat pasal gambar..kira 2 hari juga lah kemas dan angkut barang dan selama tu jugalah makan nasi bungkus..

oklah nanti kita sambung citer..sekarang nak tunjuk dulu gamabr birthday my daughter AMIRAH BATRISHIA yang ke 4 TAHUN..dah besar anak mama dan papa..patutlah akal pun byk..tisha request barbie cake..kek nie lina buat sehari sebelum balik..kira 8mlm(25.1.09) kek siap..mula nak bawak balik nilai celebrate kat sana tp fikir2 cam x da ruang ajer nak ltk kek..so suruh dia tukar baju just ambik gmabar tanpa ada makanan lain..biasalah kami ..lepas potong bahagi2 ke jiran..tp kali nie kami ada jiran baru.( sedih gak sebb jiran sebelah rumah hujung bln nie pindah rumah) jiran baru duk bertentangan rumah..nama x tau lah lagi just main senyum2 ajer..lina segan nak tegur org

oklah jom tgk gambar..


berposing dgn baju kebangsaan vietnam aper ntah nama lupa pulak pemberian kenalan vietnam semasa kami kesana tahun lepas..baru boleh pakai


kek barbie dr dekat..semua nie rushing..ropol2 pada skirt x kemas yer..sebab dah silap ..nak betulkan balik..x cukup masa pula..kira oklah yer tisha..lain kali mama buat lain yer..sayang kat baby


Doa papa dan mama moga baby(panggilan manja) menjadi anak yg solehan, dgr ckp papa dan mama rajin2 solat dan belajar..moga selamat bahagia di dunia dan akhirat..papa ,mama dan abg muqri sayang kat baby


tisha bersama kek pilihan hati..semua colour tu atas permintaan dia..layan ajer lah



[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net