ina_saly's FotoPage

By: INASALY BAKERY

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 10-Mar-2009 12:20 Email | Share | | Bookmark
HAPPY 7TH ANNIVERSARY

 
 
 
View all 4 photos...
pejam celik, pejam celik..hari 10.3.09 genaplah 7 tahun kami bersama..rasa cam baru ajer..majlis tu berlangsung dan tanpa di sedari anak2 pun dah berumur 6 dan 4 tahun..

7 tahun bersama tp total tahun dah kenal 10 tahun..hehe kenal time kolej dulu..sekelas lagi
x taulah nak citer aper..tp yg pasti semua yer kenangan yang indah..honeymoon?insyaallah bulan april selama 11 hari kami akan berada di luar malaysia meliputi 2 negara..x pelah sayang..negara asean pun oklah..1st honeymoon dah round germany dan france..my wish for 10th anniversary is going to LUGANO, SWISS. harap segala perancangan ini di redhai oleh NYA. Doa lina moga kebahagiaan ini terus berkekalan sehingga akhir hayat.Amin.

kek? macam biasa no special kek..hadiah? juga cam biasa..tp kali nie lina dpt byk buku2 tentang fondant dan gumpaste flower..itu cukup bermakna..investment yang berkekalan..tq sayang

oklah nie kek hantaran yg ditempah oleh yati tarikh yer pun berdekatan dgn tarikh kami..so lina guna nie ajelah..lagipun lina suka colour tu merah putih..


my new flower..hehe nama x tau ikut contoh ajer buat nie..


kek dah siap deco..byk cerita di sebalik pembikinan yer..may be sebb lina combinekan 2 biji kek so kena tahu teknik2 yer..but at last semua yer siap.


dah byk hantaran lina tema red-white..nie pun ada 2 lagi thema yg sama menanti..aper2 layan ajerlah..yang penting dapat buat dengan baik dan customer puas hati


kek dlam nei adalah kek buah..dpt feed back yang baik dr yati..time hantar tu pun dia dah ckp..suka2 dan cantik2..td dpt sms dr dia'' kek tu cantik sgt2 semua orang puji cantik dan kek yer pun sedap'''tq yati..selamat berbahagia hingga akhir hayat.amin



Monday, 9-Mar-2009 07:50 Email | Share | | Bookmark
KELAS KEK LAPIS DAN ROLL LAPIS

Apa yang akan anda perolehi di dalam kelas ini adalah.

Objektif: Mempelajari teknik teknik membuat kek lapis biasa dan roll lapis.

Teknik teknik yang diajar:

1. Mengenali dan memahami resepi kek lapis dan roll lapis.

2. Cara mengandun, membahagi dan mewarna adunan kek lapis.

3. Menggunakan cutter kek lapis corak:
a. 4 jenis cutter iaitu 1 1/2’, 1’, 3/4’ dan 1/2’
b. setiap cutter menghasilkan berat yang berbeza.

4. Diajar membuat sendiri kek lapis mereka dari awal hingga akhir (untuk kek lapis biasa)

5. Untuk kek lapis bercorak, di ajar menyusun kek-kek agar dapat menghasilkan lapisan corak corak yang cantik.

6. Membuat kulit roll lapis dan seterusnya menggulung roll lapis.

Diakhir kelas:
Setiap pelajar akan bertambah yakin untuk membuat kek lapisdan roll lapis.
Mengetahui teknik teknik membuat kek lapis.
Setiap pelajar akan membawa balik 4 jenis kek.

Tarikh:
Masa: 10 am -5pm
Tempat: PG CAKE CRAFT, B11 4.04 ( Above KFC),Komtar, Penang.
Yuran: RM250
Maximum 8 orang. ( masih ada kekosongan)

atau

Tarikh: selepas 21 April 2009 ( akan ditetapkan)
Masa: 10 am -5pm
Tempat: Inasaly Bakery B-10-09 Kondominium Mutiara Bandar Perda, Bkt Mertajam.
Yuran: RM250
Maximum 4 orang

Nota: Pelajar dinasihati membawa apron dan kitchen towel sendiri.

Kepada sesiapa yang memerlukan kelas di luar waktu ini atau diluar hari cuti sabtu dan ahad boleh hubungi inasaly 012 4122003, ina_saly@yahoo.com untuk berbincang mengenai masa yang sesuai.


Monday, 9-Mar-2009 07:49 Email | Share | | Bookmark
KELAS KEK FONDANT DAN GUMPASTE

Apa yang akan pelajar perolehi di dalam kelas ini adalah

Objektif: Mempelajari teknik teknik membuat Fondant dan Bunga Gumpaste

Teknik Teknik Yang diajar:

A. CARA-CARA MEMBUAT FONDANT

1. Mengenali bahan-bahan untuk membuat fondant,
menyukat fondant dan
mengguli fondant
secara manual atau menggunakan mixer

2. Teknik-teknik untuk mewarnakan fondant

3. Teknik-teknik untuk membalut kek dengan fondant

4. Teknik teknik menghias kek fondant dengan menggunakan gumpaste flower, frills, dan lain-lain yang sesuai.
Menggunakan royal icing untuk pengemasan.

B. CARA-CARA MEMBUAT BUNGA DARI GUMPASTE

1. Jenis bunga yang akan di ajar:
Bunga rose


Diakhir kelas: Setiap pelajar akan bertambah yakin untuk membuat kek fondant dan bunga gumpaste
Mengetahui teknik teknik membuat fondant bunga gumpaste.
Setiap pelajar akan membawa balik kek fondant dan bunga gumpaste yang disiapkan.

Tarikh: 2009 [b/]
Masa: 10 am -5pm
[b]Tempat: PG CAKE CRAFT B11 4.04 ( Above KFC) Komtar, Penang.

Yuran: RM250.
Maximum; 8 orang.

Nota: Pelajar dinasihati membawa apron dan kitchen towel sendiri


MODUL TAMBAHAN UNTUK FONDANT DAN GUMPASTE .


A. CARA-CARA MEMBUAT FONDANT
-- seperti diatas--

B. CARA-CARA MEMBUAT BUNGA DARI GUMPASTE
1. Jenis-jenis bunga yang akan di ajar:
Bunga rose
Bunga lily/free cutter

C. CARA-CARA MENGHIAS CUPCAKE UNTUK HANTARAN

1. Menghias 2 biji cupcake dengan hiasan yang berbeza mengunakan fondant.

Diakhir kelas: Setiap pelajar akan bertambah yakin untuk membuat kek fondant, bunga gumpaste dan hiasan cupcake
Mengetahui teknik teknik membuat fondant, bunga gumpaste dan hiasan cupcake.
Setiap pelajar akan membawa balik kek fondant, bunga gumpaste dan cupcake yang disiapkan

Nota: Pelajar dinasihati membawa apron dan kitchen towel sendiri

Tarikh: 10 May 2009
Masa: 10 am -5pm
Tempat: Inasaly Bakery B-10-09 Kondominium Mutiara.
Bandar Perda, Bukit Mertajam

Yuran: RM300.
Maximum 4 orang


Kepada sesiapa yang memerlukan kelas di luar waktu ini atau diluar cuti sabtu atau ahad boleh hubungi inasaly 012 4122003, ina_saly@yahoo.com untuk berbincang mengenai masa yang sesuai.


Monday, 9-Mar-2009 07:47 Email | Share | | Bookmark
KELAS GUBAHAN BUNGA COKLAT GANACHE

Apa yang akan anda perolehi di dalam kelas ini adalah.

Objektif: Mempelajari teknik teknik membuat,mengubah dan menghias kekmengunakan coklat ganache.

Teknik teknik yang diajar:

1. CARA-CARA UNTUK MEMBUAT COKLAT GANACHE
**Bahan-bahan yang digunakan untuk membuat coklat ganache

2. MENGHIAS KEK DENGAN MENGGUNAKAN GANACHE
**Cara-cara menghias kek menggunakan coklat ganache

3. MEMBUAT BUNGA ROSE DARI GANACHE
** Membuat rose dari coklat ganache

4. MENGHIAS 6 BIJI CUPCAKE DARI GANACHE
**Menghasilkan hiasan yang berbeza menggunakan coklat ganache

Diakhir kelas: Setiap pelajar akan bertambah yakin untuk membuat, menggubah dan menghias menggunakan coklat ganache.
Mengetahui teknik teknik membuat,menggubah dan menghias.
Setiap pelajar akan membawa balik kek bersama hiasan masing masing.

Tarikh:
Masa: 10 am -5pm
Tempat: PG CAKE CRAFT B11 4.04 ( Above KFC) Komtar, Penang.
Yuran: RM250
Maximum 12 orang. ( masih ada kekosongan)

atau

Tarikh:
Masa: 10 am -5pm
Tempat: Inasaly Bakery B-10-09 Kondominium Mutiara Bandar Perda, Bkt Mertajam.
Yuran: RM250
Maximum 4 orang

Nota: Pelajar dinasihati membawa apron dan kitchen towel sendiri.

Kepada sesiapa yang memerlukan kelas di luar waktu ini atau diluar cuti sabtu dan ahad boleh hubungi inasaly 012 4122003, ina_saly@yahoo.com untuk berbincang mengenai masa yang sesuai.


Monday, 9-Mar-2009 06:20 Email | Share | | Bookmark
kek -kek yang x ter update

 
 
 
View all 12 photos...
salam semua ..hehe lama yer x update fp..rindu kat kawan2..actually since tengah bulan february lina dah start busy..kejap2 x da kat penang..mcm chips more pula..

oklah kita tgk gambar dulu yer..


nie lah hasil dari kelas fondant dan sugar box k.mis yang lina pie pada 14.2.09 lepas.


nie pula gambar sugar box yang juga dipelajari semasa kelas tersebut.


kek keu blueberry style sejuk kan ajer..order dr kawan off hubby nie kali kedua order kek yg sama..tq dila.


Brownies coklat strawberry, dr k.shifa


kek coklat moist yg ditempah oleh kawan baik lina..jauh kek nie jalan..dari penang ke kl..hehe tp set padang bola x da pulak ..time hantar cam ni ajer lina suruh dia pasang sendiri..until now x dapat2 gamabr tu..x per yg penting dia kata kek tu sedap nanti boleh order lagi..tq ina nanti aku pie kl aku bgtau boleh order lagi kan


kek edible mc queen ..permintaan khas dari anak bujang lina..x pelah tahun nie last kat pre school..kek coklat moist nie..dia kata 'mama kek muqri yang paling besar org lain kecik ajer 'hehe biasalah budak2..jam 5.30 bangun untuk siapkan topping dll..cdg nak buat malam tp kami ada appoitmnet and discussion lewat lak balik..so esok jer lah..


actually birthday my son pada 23.2.09..tp majlis nie di buat pada 27.2.09 di sekolah dia..time birthday dia kami kat kl..nak balik ke penang..hari haru biru ..lina pie dgn flight hari khamis..flight delay..(hari yg jambatan jammed teruk sebb kren terbalik atas jambatan..biasa kami booking tiket siang tp hari tu lina ambik malam..tp still delay..dah 3 tahun naik nie lah 1st time kena delay..samapi nilai jam 12mlm..time balik pun sama..dpt sms flight lambat dr 1.30 ke 2.50 oklah..sampai sana dah check in semua...tunggu2 dia kata delay lagi kol 4 baru jalan... nasiblah muqri birthday muqri kena cam tu..mama dan papa selalu berdoa agar muqri terus jadi anak yang soleh dan pintar dlm apa jua bidang yg diceburi..ingat apa kata papa..'belajar pandai2 nanti buka business sendiri pastu tolong orang susah ..bukan tolong orang dah senang'' dalam maksud tu...fikir kan lah

oklah nanti lina upload gambar2 hantaran yang dibuat dlm 3 hari berturut..

see you take care




[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net